1g4a9543-3-2.jpg

Anya

Jeg fikk et barn som ikke er som andre barn. Det bidro til at livet mitt ble fylt av stress og bekymringer. Hver dag ble en kamp og det som skulle være min egen utvikling og glede forsvant, sakte men sikkert. Nå vurderer jeg konsekvensene av det jeg gjør: 

«Var dette møtet en påkjenning eller ikke?»
«Trente jeg for hardt i dag?» 
«Trente jeg for sent?» 
«Blir dette bra for natten min?»


Hver morgen ser jeg svaret og studerer hvordan gårsdagen påvirket natten min. Det er et fantastisk spill som jeg endelig har fått hovedrollen i. Jeg har kontrollen i mitt eget liv.

Min huskeliste

Være bevisst, så store deler av dagen som mulig.
Være nøye med å legge til rette for god søvn
Unngå frustrerende folk og situasjoner
Tren så tidlig som mulig
Unngå høy puls etter kl. 17
Dropp alkohol (uten å bli helt tørrlagt, men alkohol er ikke bra for meg)

Daglig rutine

Jeg finner frem til ting som plager meg i løpet av dagen og tenker gjennom dem for å finne en løsning. Hvis jeg ikke får gjort noe med saken aksepterer jeg den. Bearbeiding om dagen gjør nettene bedre. Før var nettene mer preget av at jeg bearbeidet ting som jeg synes var vanskelige mens jeg sov. Jeg legger meg 2 timer tidligere enn før.

Mot til å være glad

Mange problemer som jeg ikke turte se på kan jeg løse nå. Når jeg er i vater blir jeg modigere (mindre redd).
Med overskudd kommer troen på meg selv, det jeg driver med, lykkefølelsen og motivasjonen. Jeg kan stå opp for meg selv og gjøre gode valg. Overskudd funker. Jeg hisser meg mindre opp, smiler mer, sover bedre, forstår mer og er mye gladere, nå som jeg har begynt å vinne i spillet om mitt eget liv.

Hvorfor har jeg ikke vunnet før?

Det er et veldig, veldig interessant spørsmål. Og jeg har gravd i meg selv og funnet ut at jeg hadde kjørt meg fast i et mønster for å prøve å være bra nok. Jeg var overveldet av å ha alvorlig sykdom så tett og kontinuerlig innpå meg. Fokuset ble å komme seg gjennom de neste 15 minuttene, mer enn de neste 15 årene. Hvis perspektivet er veldig kort sier det seg selv at langsiktig positiv utvikling blir nesten umulig. 

Jeg visste ikke at det var en vei ut. Overskudd gir meg et mye bedre liv enn hva jeg trodde var mulig. 

Dingsen er så liten og gjør sååå mye.