Hvordan laste ned appen:

LAST NED APPEN:

Android:
Fra Android-enheten din eller fra nettleseren, gå til Google Play-butikken og søk etter "Overskudd", og følg instruksjonene for å laste ned programmet fra Google Play Butikk. Eller du kan følge denne linken.

Oppdateringer til Android-versjonen vil bli gjort som med vanlige Android-applikasjoner, gjennom Google Play Store.

Når du starter appen vil du bli bedt om å tillate lokasjon, appen bruker ingen data om din fysiske lokasjon men du må likevel tillate lokasjon for at appen skal kunne kommunisere med sensoren.

NB! Før du oppdaterer appen anbefaler vi å stoppe pågående målinger.

iOS:
På enheten går du til App-butikken og søker etter "Overskudd", følg instruksjonene for å laste ned programmet fra Apple App Store. Eller du kan følge denne linken.

Oppdateringer til iOS-versjonen vil bli gjort som med andre iOS-applikasjoner, gjennom Apple App Store.

NB! Før du oppdaterer appen anbefaler vi å stoppe pågående målinger.

Hvordan registrere måleren:

Måleren din har et tall på forsiden, (i illustrasjonen under tallet 1053):
For avinor- brukere er sensoren allerede registrert.

newSensor.JPG
velgSensorMeny.png

Før du tar måleren i bruk registrerer du målernummeret på mer.overskudd.no. Gå til Konto menyen og velg sensor.

Skriv inn nummeret på sensoren:

Min+sensor1.png

NB: Før du levererer måleren videre til en ny bruker sletter du målernummeret, slik at måleren er tilgjengelig for neste bruker. Hvis du prøver å registrere en måler og får beskjed om at den er i bruk, må du be vedkommende som du fikk måleren av om å slette den fra sin konto. 

Min+sensor.png


Hvordan feste måler på kroppen:

Her viser vi hvordan du setter måleren på kroppen, og hvordan sette igang målingen med appen.

Fest elektroder til sensoren før du setter den på kroppen.

SensorPlasering.png

Sensoren festes slik: 

Elektroder plasseres i hver av områdene markert med blått.

Selve sensoren skal festes oppe på din høyre side. Den andre enden av kabelen skal festes nede på din venstre side. 

Bruk av elektroder/måler:

Måleren skal være på i hele måleperioden, også når du sover. Den tåler svette, men skal ikke tas med i dusj eller bad. Når du skal dusje/bade tar du av deg måleutstyret og elektroder. Dette er også et fint tidspunkt å sette i gang opplasting av data fra sensoren. Husk å bytte til nye elektroder når du tar på deg måleren igjen.


Måleren er veldig sensitiv og trenger god kontakt med kroppen for å få et godt resultat. Mye bevegelse i kabelen, hår eller fete hudkremer under elektrodene kan påvirke kvaliteten i målingene signifikant. Vi anbefaler derfor:

  • Sov med T-skjorte eller annet plagg på overkroppen. Dette bidrar til holde sensoren på plass samt å minske sansynligheten for at måleren løsner fra elektrodene i løpet av natten.

  • Unngå hudkrem/bodylotion i området direkte under elektrodene

  • Fjern hår. Hvis det er hår mellom elektroden og huden blir signal kvaliteten redusert og kvaliteten på målingene forringet. Vi anbefaler derfor å barbere området der elektrodene skal plasseres. Dette bidrar også til å minske ubehaget ved av å fjerne elektrodene etter bruk.


Slik gjennomfører du en måling:

Start Overskudd appen. Skriv inn ditt brukernavn og passord. (Dette er det samme som på din bruker på overskudd.no)

Første gang du bruker appen eller etter at den er installert på nytt må du velge sensoren din, dette gjør du ved å trykke på "koble til".

Sensoren din vil etter en tid vises i listen, velg din sensor ved å trykke på linjen med ditt sensor nummer og navn. Gå tilbake med pilen oppe til venstre. Vises ikke sensoren i listen sørg for at den er registrert på din bruker på overskudd.no.

Trykk “Start måling".

Måleren blinker rødt i 30 sekunder etter at den er startet opp.

Første gang du måler bør du la den måle 5-10 minutter og så laste opp, og så sjekke at data kom på plass og at alt virker slik det skal.

IMG_0021.PNG

Dersom du får feilmelding om tilkoblingsproblemer så betyr det at appen ikke finner sensor. Sjekk at du har skrudd på Bluetooth og prøv igjen. 

Slik laster du opp målingen:

Enheten du bruker for å laste opp med må ha internett og bluetooth påskrudd mens du laster opp.
Åpne appen og trykk på "lagre og fortsett"

IMG_0022.PNG

Du bør laste opp data jevnlig. På den måten får du bekreftelse på at det tekniske fungerer og du kan løse eventuelle problemer, og du kan se dine egne resultat fortløpende.

Måleren har 12 timers kapasitet, etter det sletter den tidligere data. Så for å være sikker på å ikke miste data bør du laste opp minst tre ganger om dagen, og du kan ikke laste opp for ofte!

Når du skal dusje/bade tar du av deg måleutstyret og velger lagre og avslutt. Etter dusj/bad setter du på deg nye elektroder og velger start måling.

Her finner du dine data:

Du kan se på måleresultatene dine på overskudd.no Logg deg inn med brukernavnet og passordet ditt. Det samme brukernavnet brukes på Overskudd nettsidene og i appen.

Du kan lese om hvordan lese/forstå målingene her. (Krever innlogging)


Slik avslutter du en måling (måleperiode)

Når du er ferdig eller ikke skal måle på en stund åpner du appen og trykker "Lagre og avslutt", vent til opplastingen er ferdig målingen er stoppet.

Hvis du er ferdig med sensoren for å levere den til en annen bruker eller leverer den inn igjen, husk å avregistrere sensoren fra din bruker ved å logge inn på din bruker for så å gå til "Konto" - "Sensor" og trykk "Slett sensoren fra min bruker" slik at neste bruker får mulighet til å registrere sensoren til seg.

Bytte batteri 

Fra tid til annen må batteriet byttes. Batteristatus vises i appen under sensornummeret på hovedsiden når du er logget inn. 

Når batteristatusen kommer ned i "lavt" er det på tide å skaffe et nytt batteri. Er batteriet nede i "kritisk" anbefaler vi at du ikke starter en ny måling før batteriet er skiftet.