Viktig informasjon om bruk av Overskudds Bluetooth sensor med IOS app.

 
 
1G4A9515 (1).jpg

Helt ny teknologi

Teknologien som brukes til å samle inn data om stress og restitusjon er helt ny
(pr august 2018). Selve sensoren er ny, holderen som gjør det mulig å bruke sensoren med elektroderer er ny, og iPhone/iPad programvaren er ny. De enkelte delene er inngående testet i løpet av sommeren. Vi forventer likevel at det kan skje enkelte feil når du bruker utstyret. Dette dokumentet har som formål å redusere risikoen for at noe går galt og sikre at feilen blir rettet så snart som mulig, hvis noe skulle gå galt.

Det er mange store fordeler med den nye teknologien. Behovet for daglig lading av utstyret og kravet om å laste opp med kabel forsvinner. Du har nå mulighet til å laste opp data uten å ta måleren av kroppen. Du har også mulighet til å se dine egne data live, for å studere effekten av pusting, konsentrasjon etc.

 

 


UNNGÅ Å MISTE DATA

Det vi minst ønsker er at du skal miste data. Her er en huskeliste for å unngå problemer:

1. Når du starter måling, last opp ofte. Last gjerne opp etter 5 minutter, etter en halv time og etter 2 timer f.eks. Hvis det skulle være et problem med at elektrodene ikke er festet riktig eller et annet teknisk problem, oppdager du det med en gang og kan løse det. Det er ikke lurt å måle et helt døgn, for så å finne ut at ingen data har blitt lagret. 

2. Last opp data minst 2 ganger i døgnet, selv om du er trygg på at målingene virker. Sensoren har kapasitet til maksimalt ca 24 timer med opptak (avhengig av aktiviteten du har). Hvis du ikke laster opp data til appen/serveren før sensoren blir full, vil du miste data. Ikke mist data!

3. IOS appen kan brukes på ulike måter. Man kan registrere live data ved at sensordata løpende strømmes til appen over Bluetooth. Da kan du se dataene dine i appen og eventuelt på Live siden på mer.overskudd.no. I Helsesjekk prosjektet er denne måten å se dataene på primært for kvalitetskontroll. Den primære måten å registrere data på er med offline måling. Med offline måling blir dataene registrert på sensoren. Det betyr at målingen fortsetter selv om telefonen/iPaden din ikke er i nærheten og selv om du skrur av Bluetooth.

Med offline måling får du ikke løpende tilbakemelding fra målingen. Det er derfor viktig at du laster opp data så ofte som det er praktisk mulig og at du logger inn på mer.overskudd.no og kontrollerer at dataene dine er registrert som forventet.

Hvis du opplever at data blir "borte"
Dersom du laster opp data til serveren, logger deg inn og ikke ser dataen du nettopp har lastet opp:

1. Avslutt appen og start den om igjen, dette gjør du ved å dobbelklikke på Hjem knappen (den runde nederst på telefonen/ nettbrettet). Dra så skjermbildet fra overskuddsappen opp, trykk en gang på hjem knappen, og start appen på vanlig vis.

 Når appen startes på nytt sendes informasjon som kan brukes til å finne feilen, til serveren. Data som appen har hatt problemer med å laste opp, vil også bli "ettersendt". 

2. Sjekk at elektroder sitter godt på kroppen, og at den runde sensoren sitter solid plassert på holderen.

3. Prøv en ny kort måling og sjekk om dataene syns på serveren.

4. Hvis du gjentatte ganger laster opp uten at data er synlig på serveren kan du forsøke å bytte sensor, dersom det er en annen som er tilgjengelig på din lokasjon.

5. Hvis alt annet feiler, ta kontakt med din lokale kontakt i prosjektet for råd, eventuelt kontakt Overskudd på support@overskudd.no

offline.png
Start og stopp.png