Basic

Dette er for deg som vil ha objektive data av høyere kvalitet enn en pulsklokke kan levere og som vil forstå prosessene i kroppen din. Det er gode forutsetninger for bedre helse, prestasjonsevne og livskvalitet.

Så lenge du bruker Overskudd Basic har du en NOK tilgjengelig. Den måler puls, hjerteratevariabilitet og bevegelse langt mer presist enn målere på håndleddet.

Med abonnementet følger også løpende forbruk av elektroder. Elektrodene er mye mer behagelig enn pulsbelte og bidrar til den høye kvaliteten på målingene.

50 000 ganger høyere oppløsning

Overskudd viser deg hvert enkelt hjerteslag og lar deg zoome inn så du kan forstå hva som skjer i korte perioder. Uten Overskudd vil oppløsningen du ser på utenom trening være 2 minutter. NOK registrerer data mange hundre ganger i sekundet. Det er mulig fordi vi måler det opprinnelige elektriske signalet fra hjertet i motsetning til målere på håndleddet som må lete etter signalet indirekte, gjennom endring i fargen på blodet.

STANDARD

SØVN

Du får detaljert objektiv informasjon om søvnen din og du kan studere perioder om natten i detalj og lære om søvnen. Det skaper gode muligheter for bedre restitusjon.

Automatisk definisjon av søvnperioder basert på data fra klokker er ofte upresise. Du vet bedre enn klokken din. Med Overskudd Basic og NOK kan du rette søvnperiodene og legge inn flere søvnperioder hvis du ønsker. Korrekte søvnperioder er avgjørende for at analyser av stress og restitusjon skal bli riktige.

Overskudds analyse av søvnen din er basert på hvor godt du restituerer i søvnperioden.

Ved å fjerne feilkildene med hensyn til søvnfaser og lengde på søvn får du kraftig oppgradert grunnlag for å vurdere restitusjonen din om natten.

Når søvnperioder og andre intervaller er riktig registrert er det viktig at dataene i hver periode kan studeres nøye. Vi gir deg mulighet til detaljert forståelse av dataene dine.

STRESS

Med presise data blir stress analysert i detalj. Overskudd skiller på stress fra fysisk aktivitet og andre former for stress, som emosjonell eller kognitiv belastning.

Ved å studere dataene dine kan du se hva som aktiverer deg.

RESTITUSJON

Med NOK ser du faktorene som skaper ro. Vær forberedt på å bli overrasket. Økt presisjon gjør det mulig å se forskjell på aktiviteter, slik at du kan prioritere det som gjør aat du kan hvile deg i form.

BALANSE

For å komme i bedre form er det viktig at balanse mellom stress og restitusjon. De fleste belaster for mye og mangler denne balansen. Manglende kunnskap og manglende tilstedeværelse er vanlige årsaker.

Manglende kunnskap gjør at mange tror de blir i bedre form av å belaste seg. belastning gjør oss svakere. Belastningen er en anmodning til kroppen om å bygge kapasitet og krefter. Hvis vi ikke hviler nok blir anmodningen avslått og vi bryter oss ned istedenfor å bygge oss opp.

Manglende tilstedeværelse gjør at vi går på automatgir og gjør det vi pleier, selv om det skader oss. Vi “skal bare” og “må” mye og bruker alt for lite tid til å forstå hva som er bra for oss. Nå vi endelig har tid så hører vi på “eksperter” istedenfor å tenke selv.

Å skape balanse er for mange en prosess som først og fremst handler om selvutvikling og styrke evnen til å ta konstruktive valg i en verden som lokker oss til umiddelbar belønning på bekostning av helse, prestasjonsevne og livskvalitet.

PUSTEFREKVENS

Pustefrekvenen kan anslås eller beregnes med målinger rundt håndleddet. NOK måler direkte hvordan kroppen din beveger seg når du puster. ved å måle direkte istedenfor å beregne indirekte blir presisjonen høyere og du kan i større grad forvente at målingen viser det som er riktig.

Pusten er en sentral kobling mellom det viljestyrte og det ikke-viljestyrte nervesystemet. Forståelse av pustefrekvens og endringer i denne kan være viktig for å forstå stress og restitusjon og se tidlige indikasjoner på f.eks søvn apné.

BESKRIVELSER

I tillegg til å samle objektive sensordata kan du beskrive din opplevelse. Dermed kan du forstå sammenhengen mellom data og opplevelse over tid. Dette kan bli en vaksine mot behov for umiddelbar belønning som ødelegger for mange. Her er en oversikt over subjektive data du kan legge inn:

Søvnopplevelse

Da du våknet: Hvilken opplevelse hadde du av god eller mindre god søvn?

Registrer det, så kan du sammenligne med objektive data fra klokken. Over tid ser du sammenhengen mellom følelser og data. En vanlig erfaring er å føle seg bra om morgenen, mens dataene viser at manglende restitusjon. Utpå dagen er det som regel dataene som har rett.

Som Overskudd bruker lærer du å kombinere kunnskap fra subjektive og objektive data for å få mest ut av søvnen din.

Symptomer

Visste du at hvordan du føler deg nå påvirker kraftig hvordan du husker de siste ukene?

Hvis du har det bra har de siste ukene vært ganske bra og omvendt. Registrering av symptomer gir det faktisk en mulighet til å se og formidle hvordan tilværelsen har vært. Du blir i stand til å gjøre valg basert på fakta fremfor synsing som praktisk talt aldri stemmer.

Overskudd

Overskudd er det motsatte av stress. Mens stress er en opplevelse av å mange ressurser til å løse kritisk viktige oppgaver er overskudd en opplevelse av det motsatte: å være på plass og ha tilgjengelig alle nødvendige ressurser. Overskuddet du opplever registreres daglig. Dermed kan du se tilbake på dine opplevelser dager, og uker senere og forstå sammenhengen mellom overskuddet, omstendigheter og hva du gjør.

Andre viktige faktorer

Mat, sport på TV, overraskende besøk, måker på taket som skrike Det er mye som påvirker tilværelsen vår. Med daglige notater får du et godt bilde av det som påvirker målingene dine. Det setter deg i stand til å forstå grunnlaget for utviklingen din, så du kan ta gode beslutninger.

BAKGRUNN OG PERSONLIGHET

All informasjon du mottar og gir tilpasses hvem du er, erfaringen du har og tilstanden du er i. Erindringsforskyvelsen vi gjør, er undervurdert i de fleste sammenhenger. Overskudd bidrar til forståelse og gir mulighet til å kompensere for bias.

Femfaktortesten

Femfaktortesten er den best vitenskapelig dokumenterte personlighetstesten og den som er mest brukt o forskning. Personligheten farger våre opplevelser. Det er viktig å forstå hvordan.

Selvinnsiktskjema

Ved å ha et bevisst forhold til utgangspunktet vårt øker vi sannsynligheten for å gjøre gode valg. Ved at andre kjenner oss blir kommunikasjonen bedre . Selvinnsiktskjemaet bidrar til forståelse.

Neste
Neste

Standard